Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Happy Birthday Mister Horst!!!

Ο Horst Brandstaetter, γεννημένος στις 27 Ιουνίου του 1933, είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της Geobra Brandstaetter GmbH & Co.KG στο Zirndorf της Γερμανίας, και κατασκευαστής των κλασσικών παιχνιδιών PLAYMOBIL. Είναι μια από τις πιο διακεκριμένες προσωπικότητες στη Γερμανική βιομηχανία παιχνιδιού. Η επιτυχία του ως κατασκευαστής, που εκτείνεται σε μια καριέρα περισσότερων από 55 ετών, οφείλεται προ πάντων όλων των δεξιοτήτων του στην ικανότητα του να προβλέπει τη μελλοντική οικονομία και τις δυνατότητες της επιχειρησιακής επέκτασης και να τοποθετεί την εταιρεία του αναλόγως.


To 1954 o Horst Brandstaetter πήρε μέρος στην οικογενειακή επιχείρηση,και μια νέα εποχή αρχίζει...Ο νέος και δυναμικός ιδιοκτήτης αναγνώρισε ότι το μέλλον της κατασκευής παιχνιδιών δεν ήταν πλέον στα προϊόντα μετάλλων αλλά στο πλαστικό και αναδόμησε ολόκληρη την μονάδα παραγωγής της οικογενειακής επιχείρησης. Η πρώτη επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Το 1958 εργάζεται μέρα-νύχτα για να κατασκευάσει μηχανή καλουπιών για μαλακά στεφάνια από πλαστικό. Ύστερα από δύο εβδομάδες βρίσκει την λύση : η Geobra ξεκινάει την παραγωγή hula-hoop και κατακτάει την Ευρώπη.Το 1971 ζητήθηκε από τον κο H. Βeck (Διευθυντή του τμήματος ανάπτυξης) να δημιουργήσει ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε να παραχθεί μαζικά. Αρχικά ο Horst Brandstaetter είχε υπ’ όψη του μια σειρά αυτοκίνητων, στα οποία θα μπορούσαν να καθίσουν ανθρωπάκια. Αυτή η προσέγγιση όμως, σκέφτηκε ο Hans Beck, ότι ήταν πολύ απλή και σκαρφίστηκε κάτι εντελώς καινούργιο. Πρώτα από όλα έφτιαξε ένα μοναδικό ανθρωπάκι και το δούλεψε στην παραμικρότερη λεπτομέρεια: είχε ύψος 7,5 cm ακριβώς, το ιδανικό μέγεθος δηλαδή για ένα παιδικό χεράκι. Είχε στρογγυλούς ώμους και κινούμενα πόδια και χέρια. Αυτό που φαινόταν πιο σημαντικό στον Ηans Beck, ήταν ότι το καινούργιο ανθρωπάκι είχε προσωπικότητα. Δουλεύοντας πάντα τα μοντέλα στο χέρι, ετοίμασε μία σειρά από διαφορετικές φιγούρες πάνω στην ίδια βασική ιδέα. Το πρώτο θέμα που απεικονίσθηκε ήταν οι Ινδιάνοι. Η σειρά εμπλουτίσθηκε με άμαξες και άλογα. Τα καινούργια αυτά παιχνίδια δόθηκαν δοκιμαστικά στα παιδιά, για να παρατηρηθούν οι αντιδράσεις τους, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.
Το αποτέλεσμα είναι η σημερινή παγκόσμια επιτυχία της Playmobil. Με τρομερή προσπάθεια ο Horst Brandstaetter κατόρθωσε να οδηγήσει την εταιρεία του από τα 20 εκ. DM σε πωλήσεις σε περισσότερα από 100 εκ. DM μέσα σε τρία χρόνια. Λίγα χρόνια αργότερα η Geobra Brandstaetter έγινε η κορυφαία σε πώληση κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών. Το 2008 η εταιρεία Geobra Brandstaetter είχε πωλήσεις σχεδόν 500 εκ. Ευρώ με 3,000 υπαλλήλους διεθνώς. Η Playmobil, που είναι παγκοσμίως γνωστή σαν δημιουργική, με υψηλής ποιότητας παιχνίδι, έχει φτάσει να έχει μερίδιο αγοράς στη Γερμανία το 8,6% της παραδοσιακής αγοράς παιχνιδιού.
Οι αρχές του Horst Brandstaetter περιλαμβάνουν την πιστή παραμονή του στις εταιρικές του οδηγίες και πάντα να παραμένει αξιόπιστος στους καταναλωτές όπως και στους συνεργάτες και στους υπαλλήλους. Αναμφισβήτητα, ο Brandstaetter είναι ένας επιχειρηματίας με μια μοναδική αίσθηση αντίληψης, με την οποία απέδειξε ότι είναι μπροστά από την εποχή του. Στις αρχές της δεκαετίας του 80’, αποφάσισε να σχεδιάσει τις δυνατότητες αποθήκευσης και συσκευασίας στο εργοστάσιο του Dietenhofen με τέτοια κλίμακα και ικανότητα ώστε να εφοδιάσει από εκεί ολόκληρη την Ευρώπη με Playmobil.
Για να εξασφαλίσει το μέλλον της εταιρείας Horst Brandstaetter δημιούργησε το ίδρυμα “Προωθώντας την παιδική ανάπτυξη από την Playmobil”. Ο σκοπός αυτού του ιδρύματος, είναι ανάμεσα σε άλλα, να ενθαρρύνει τα παιδιά να ασκούνται. Στη σημερινή κοινωνία, υπάρχει μια ουσιαστική έλλειψη σε αυτόν τον τομέα, που επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη των παιδιών. Για να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να απολαύσουν το Playmobil έξω από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους, ο Horst Brandstaetter ίδρυσε το Playmobil Fun Park στο Zirndorf. Είναι μια μοναδική παιδική χαρά που προσελκύει πάνω από 700,000 επισκέπτες ετησίως τόσο από κοντά όσο και από μακριά.


Είναι τιμημένος πολίτης της γενέτειρας του πόλης Zirndorf από το 1997. Η BDU (Γερμανική Εταιρική Οργάνωση Συμβούλων) τον ονόμασε “Manager of the Year” το 1999. Το 2003 έλαβε το Βαυαρικό Order of Merit, το 2008 το Federal Cross of Merit 1st Class of Germany.
Σήμερα την γενική διεύθυνση του ομίλου Horst Brandstaetter Holdings έχει αναλάβει η κα Andrea Schauer.


Ο Horst Brandstaetter είναι ακόμα ενεργός στην επιχείρηση και παραμένει κοντά στη ομάδα ηγεσίας είτε από κοντά είτε από μακριά, με συμβουλές και βοήθεια. Ακόμα συμμετέχει στην εταιρεία σαν σκοπό ζωής, με στόχο “την επίτευξη βέλτιστων συνθηκών με σκοπό καλές μελλοντικές προοπτικές στην εταιρεία και την συνέχιση της ανάπτυξης”.
Ο Mister PLAYMOBIL γίνεται σήμερα 80 χρόνων!!! HORST BRANDSTATTER: O ιδρυτής της Playmobil!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου