Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Life in the Wild West - (3rd Stop)

 Life in the Wild West - (3rd Stop)


Βρισκόμαστε στα μέσα του 19ου αιώνα σε μία αφιλόξενη περιοχή της Άγριας Δύσης κοντά στα Βραχώδη Όρη. Το τρένο Pacific Railroad διασχίζει την μεγάλη πεδιάδα και κατευθύνεται προς μία απομακρυσμένη πόλη στην άκρη του Far West. Το ταξίδι του δεν είναι εύκολο. Πρέπει να περάσει τα Βραχώδη Όρη, κοντά στο Ινδιάνικο χωριό, όπου οι ερυθρόδερμοι ελέγχουν όλα τα περάσματα! Τα «χλωμά πρόσωπα», όπως οι Iνδιάνοι αποκαλούν τους λευκούς, αντιμετωπίζουν συχνά πρόβλημα με τους Iνδιάνους, οι οποίοι βλέπουν το τρένο σαν έναν μεγάλο μεταλλικό δαίμονα.

Κοπάδια από βίσωνες βόσκουν στην άνυδρη γη και οι καουμπόηδες μαζεύουν τα γελάδια στο Silver Ranch. Να και οι χρυσοθήρες, που ψάχνουν ψήγματα χρυσού στον ποταμό Colorado. Αν το τρένο τα καταφέρει και περάσει από τους Ινδιάνους, θα φτάσει στο σταθμό του Colorado Springs. Στο τελευταίο βαγόνι οι στρατιώτες μεταφέρουν το πρωτότυπο Gatling Gun όπου θα το παραδώσουν στον στρατηγό του Fort Union.

Από την άλλη μεριά της πεδιάδας βρίσκεται η μικρή πόλη Westernbil.
Η ταχυδρομική άμαξα της Wells Fargo μόλις έφτασε. Στο Saloon οι φασαρίες είναι στην πρώτη γραμμή. Τράπουλες με 5 άσσους πετάγονται στον αέρα σε κάθε καβγά, χορεύτριες κάνουν το νούμερό τους και τα ποτήρια γεμίζουν με μπύρα στην υγεία της διάσημης αρτίστας Molly Brown! Λίγο πιο πέρα, στην τράπεζα, ένα από τα διαβόητα «τσακάλια» της Άγριας Δύσης, ο Eldorado Jo, κάνει μια ένοπλη «ανάληψη» αλλά, για κακή του τύχη, βρίσκεται εκεί ο GRecobil, ο φόβος και ο τρόμος των ληστών. Το πολυάσχολο «κοράκι» κυκλοφορεί στους δρόμους με το μέτρο στο χέρι! Και δίπλα από την καλά φυλασσόμενη κατοικία του κυβερνήτη George McPlaymo, ο δικαστής Roy Bean δικάζει δυο τσακάλια, ενώ οι δουλειές στο Drug - Store δίνουν και παίρνουν. Ανάμεσα στην πόλη και τον καταυλισμό των Ινδιάνων ξεπροβάλλει το φρούριο Fort Union, όπου έχει την έδρα του το Ιππικό!


 Δημοσθένης Βαγγόπουλος 
(GRecobil)








































Powered by Playmobil Hellas

2 σχόλια:

  1. Really wonderful diorama: congratulations to the Greek collectors!
    I liked the Bank most, with all those vintage Playmobil bandits inside.

    Greetings from Brazil,
    ZEROCAL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello Zerocal!

      Thank you very much my dear friend for your kind comments!!!

      Indeed, Dennis he has done amazing work on this!!!!

      Greetings from Greece
      Retroplaymo

      Διαγραφή