Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

The Safari

 A safari is an overland journey, usually a trip by tourists to Africa. In the past, the trip was often a big-game hunt, but today, safari often refers to trips to observe and photograph wildlife or hiking and sight-seeing as well.

source: wikipedia.org/Safari

Το σαφάρι είναι ένα δια ξηράς ταξίδι, συνήθως ένα ταξίδι με τουρίστες στην Αφρική. Κατά τα προηγούμενα έτη, το σαφάρι ήταν ένα μεγάλο κυνηγητικό ταξίδι, αλλά σήμερα, το σαφάρι συχνά αναφέρεται, ως ταξίδι παρατήρησης και φωτογράφισης της άγριας φύσης ή πεζοπορίας και περιήγησης στα αξιοθέατα.

πηγή: wikipedia.org/Σαφάρι


Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Steampunk Treasure Hunter

What is Steampunk? 

Steampunk is a subgenre of science fiction or science fantasy that incorporates technology and aesthetic designs inspired by 19th-century industrial steam-powered machinery. Although its literary origins are sometimes associated with the cyberpunk genre,steampunk works are often set in an alternative history of the 19th century's British Victorian era or American "Wild West", in a post-apocalyptic future during which steam power has maintained mainstream usage, or in a fantasy world that similarly employs steam power. Therefore, steampunk may be described as neo-Victorian.

For more infos press HERE.😉


My Steampunk creation...😎

Steampunk Treasure Hunter 


Τι είναι το Steampunk;

Τι είναι η Steampunk;
Με τρεις σύντομες λέξεις, Steampunk είναι η Βικτοριανή επιστημονική φαντασία. Με τον όρο «Βικτοριανή» δεν αναφερόμαστε μια συγκεκριμένη κουλτούρα, άλλα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μια αισθητική: αυτή της βιομηχανοποιημένης περιόδου του 19ου αιώνα (κάποιο οριοθετούν την περίοδο αυτή μετάξι 1819 και 1901, δηλαδή από την γέννηση έως και τον θάνατο της βασίλισσας Βικτωρίας). Ιστορικά, η περίοδος είδε την ανάπτυξη πολλών βασικών πτυχών του σύγχρονου κόσμου (τις μηχανοκίνητες κατασκευές, την εκτεταμένη αστικοποίηση, τις τηλεπικοινωνίες, τη ζωή στο γραφείο και των μέσων μαζικής μεταφοράς), και η Steampunk χρησιμοποιεί την υπάρχουσα  τεχνολογία και δομή δημιουργώντας έναν ακόμη πιο προηγμένο 19ο αιώνα, συχνά συμπληρωμένο με βικτοριανές θαύματα όπως ατμοκίνητα αεροσκάφη και μηχανικούς υπολογιστές.
Από πού προέκυψε η Steampunk;
Υπό κάποια έννοια, η steampunk υπήρχε από τον 19ο αιώνα. Η βικτοριανή περίοδο είχε τη δική της επιστημονική φαντασία, ίσως τα πιο γνωστά έργα είναι αυτά του Jules Verne και H.G. Wells.  Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα υπήρξαν  και άλλες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας που διαδραματιζόταν στην βικτοριανή περίοδο. Ωστόσο, ο όρος "steampunk" δεν επινοήθηκε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ο δημιουργός KW Jeter χρησιμοποίησε χιουμοριστικά τον όρο για να περιγράψει μια ομάδα από ιστορίες που διαδραματίζονταν στη βικτοριανή περίοδο και γράφτηκαν κατά τη διάρκεια μια χρονικής περιόδου που η Cyberpunk ήταν η επικρατούσα μορφή επιστημονικής φαντασίας. 
 
Πηγή: Steampunk.gr

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

America '50s: The First Date

Teenagers in the 1950's are so iconic that, for some, they represent the last generation of innocence before it is "lost" in the sixties. When asked to imagine this lost group, images of bobbysoxers, letterman jackets, malt shops and sock hops come instantly to mind. Images like these are so classic, they, for a number of people, are "as American as apple pie." They are produced and perpetuated by the media, through films like Grease and Pleasantville and television shows like Happy Days, The Donna Reed Show, and Leave It to Beaver. Because of these entertainment forums, these images will continue to be a pop cultural symbol of the 1950's.




Dating is definitely an "American phenomenon." Few other countries carry on this practice with as much fervor as Americans do. Then again, few other countries have the same social conditions as America. Since the turn of the century, there has been a greater freedom between men and women, for example, both attend the same schools with the same classes. Both sexes become accustomed to the other at early ages which is very conducive to the practice of dating.

plosin.com 

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Βασικά....Αντίο σας

Ένας μικρος φόρος τιμής σε έναν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς και είδωλο της χρυσής δεκαετίας των '80s, τον  Στάθη Ψάλτη, που "έφυγε" από κοντά μας την Παρασκευή 21/4/2017.😞






Στάθη....πολύ κωλόπαιδο ο Χάρος τελικά!😡

Καλό σου ταξίδι... 😭

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

The diorama of 3587!

The box of 3587 (Red Western Farm Wagon)...

 ...at one of the sides has a nice diorama.😊


 The original diorama from the box...


 ....the same diorama you can find it also at the boxes of: 3423 (Sheriff's Office -1983 version),
3461 (Saloon) and 3462 (Drug Store).
 
 And here's my version...with some small details that I have changed.😎
 
Lights....Camera....Ready?....Action!!! 


Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

GR80s....Rock in Athens!

Το «Rock in Athens», που έλαβε χώρα πριν από 31 χρόνια ακριβώς στις 26 και 27 Ιουλίου 1985 στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, ήταν η πρώτη μεγάλη διεθνής ροκ συναυλία που έγινε στην Ελλάδα. Το «καυτό», λόγω υψηλών θερμοκρασιών, διήμερο έδωσε στο ελληνικό νεανικό κοινό τη δυνατότητα να δει από κοντά σημαντικούς rockstars, που θαύμαζε μέσα από τις σελίδες του «Ποπ & Ροκ» και του περιοδικού «Μουσικόραμα». 


Το πρόγραμμα της συναυλίας θα το πληρώναμε και σήμερα ευχαρίστως: Την Παρασκευή 26 Ιουλίου εμφανίστηκαν οι: Telephone, The Stranglers, Depeche Mode και οι Culture Club, με τον εκκεντρικό Boy George. Ενώ, το Σάββατο 27 Ιουλίου έπαιξαν οι: Talk Talk, Cure, Nina Hagen και οι The Clash.







Την ιστορικη αυτη συναυλια λοιπον, μετα το πολυ επιτυχημενο "Νευμα", αναπαραστησε με Playmobil ο GRecobil (κατα κοσμον Ντενης Βαγγοπουλος) στο πλαισιο της εκθεσης GR80s που διεξαγεται στην Τεχνοπολη στο Γκαζι.






Ο ιδιος σε συνεντευξη του στο lifo.gr  λεει.... 

"Η αρχική ιδέα ήταν του κ. Παναγή Παναγιωτόπουλου που μαζί με το κ. Βασίλη Βαμβακά είναι οι άνθρωποι πίσω από την έκθεση GR80s. Πέρσι, αρχές καλοκαιριού, ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Παναγιωτόπουλο και τον συνεργάτη του κ. Γιώργο Μαρκαντά και μετά από αρκετές ιδέες και κουβέντες που κάναμε σχετικά με το τι μπορούμε να αναπαραστήσουμε με playmobil στο GR80s καταλήξαμε στο Rock in Athens, ως την πιο σημαντική συναυλία της δεκαετίας του '80 που διοργανώθηκε από την τότε υπουργό πολιτισμού, την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη.

  Η δύναμη του πλήθους ήταν κοινό συστατικό επιτυχίας και στα δυο διοράματα (το άλλο αναπαριστά την άφιξη του Ανδρέα Παπανδρέου στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά την επέμβαση στο Χέρφιλντ, όταν για πρώτη φορά συστήνει την Δήμητρα Λιάνη επίσημα στον ελληνικό λαό). 

Είχα τη τύχη σε ηλικία 14 χρόνων να πάρω το τρόλεϊ από το Νέο Ψυχικό μαζί με φίλους και για κάποιες ώρες να βρεθούμε μέσα σε μια συναυλία με τόσο κόσμο και να δούμε μπροστά μας συγκροτήματα που μέχρι τότε ακούγαμε από τις κασέτες που γράφαμε στο δισκάδικο της γειτονιάς μας. Φυσικά, η ένταση που υπήρχε αυτές της ώρες ήταν για μας μυθικές."

«Η αρχική ιδέα ήταν του κ. Παναγή Παναγιωτόπουλου που μαζί με το κ. Βασίλη Βαμβακά είναι οι άνθρωποι πίσω από την έκθεση GR80s. Πέρσι, αρχές καλοκαιριού, ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Παναγιωτόπουλο και τον συνεργάτη του κ. Γιώργο Μαρκαντά και μετά από αρκετές ιδέες και κουβέντες που κάναμε σχετικά με το τι μπορούμε να αναπαραστήσουμε με playmobil στο GR80s καταλήξαμε στο Rock in Athens, ως την πιο σημαντική συναυλία της δεκαετίας του '80 που διοργανώθηκε από την τότε υπουργό πολιτισμού, την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Η δύναμη του πλήθους ήταν κοινό συστατικό επιτυχίας και στα δυο διοράματα (το άλλο αναπαριστά την άφιξη του Ανδρέα Παπανδρέου στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά την επέμβαση στο Χέρφιλντ, όταν για πρώτη φορά συστήνει την Δήμητρα Λιάνη επίσημα στον ελληνικό λαό). Είχα τη τύχη σε ηλικία 14 χρόνων να πάρω το τρόλεϊ από το Νέο Ψυχικό μαζί με φίλους και για κάποιες ώρες να βρεθούμε μέσα σε μια συναυλία με τόσο κόσμο και να δούμε μπροστά μας συγκροτήματα που μέχρι τότε ακούγαμε από τις κασέτες που γράφαμε στο δισκάδικο της γειτονιάς μας. Φυσικά, η ένταση που υπήρχε αυτές της ώρες ήταν για μας μυθικές. Πηγή: www.lifo.gr









 "TO ΔΙΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ROCK IN ATHENS το ξεκίνησα στο τέλος του περασμένου Νοέμβρη, ταυτόχρονα με το άλλο, συγκεντρώνοντας parts playmobil και σχεδιάζοντας το πώς θα μπορέσουν να συνδυαστούν με τέτοιον τρόπο, ώστε η κλίμακα και το τελικό αποτέλεσμα στα διοράματα να έχουν μια ισορροπία και μια συνοχή οπτικά. Δεν με ενδιέφερε να έχουν πιστότητα, μια και αυτό που παρουσιάζω δεν είναι μοντελισμός αλλά πραγματικές εικόνες μάσα από την οπτική ενός παιχνιδιού. 

Ύστερα από 2 μήνες καθημερινής ασχολίας για πάνω από 4 ώρες την ημέρα και πιο εντατικής δουλειάς της τελευταίες μέρες, βγήκε το αποτέλεσμα που είχα φανταστεί με μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Και αυτή είναι η χαρά και η ανταμοιβή μου. Το πιο δύσκολο κομμάτι έχει να κάνει με την έλλειψη parts σε κυρτά μέρη. Το πέταλο στο Καλλιμάρμαρο δεν μπορείς να το δημιουργήσεις μέσα από το παιχνίδι, και λόγω της φιλοσοφίας μου ό,τι παρουσιάζω να είναι αποκλειστικά από parts του παιχνιδιού και όχι από κάποιο άλλο είδος μοντελισμού που απλά ταιριάζει στην κλίμακα του playmobil, θα παρατηρήσει εύκολα κανείς ότι οι κερκίδες πίσω δεν συνδέονται μεταξύ τους, έχουν κάποιο κενό.

 Όμως, στο τέλος, σε συνδυασμό με το λιγοστό κόσμο που υπήρχε στο πέταλο και το δάσος που αγκαλιάζει το Καλλιμάρμαρο, μας δίνουν την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου σταδίου. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και στην στρογγυλή σκηνή που όμως εκεί, ευτυχώς, ένα εξάρτημα που υπάρχει σε έναν και μόνο κωδικό που είχε κυκλοφορήσει πριν από λίγα χρόνια έδωσε τη λύση και η σκηνή έχει την πιστότητα που ήθελα. Αρχικά, τις δυο πρώτες μέρες που έστηνα στη Τεχνόπολη, χρησιμοποίησα 3.400 φιγούρες. Όμως φαινόταν πολύ μπουκωμένο από κόσμο και ήταν λίγο σαν στρατιωτάκια. Το στάδιο στην πραγματικότητα δεν γέμισε καμία από τις δυο μέρες.

 Μπορεί να έφτασε συνολικά σε δυο μέρες της 90.000 κόσμου, αλλά από τη μέση και πίσω υπήρχαν μεγάλα κενά και στο πέταλο είχε ελάχιστο κόσμο. Έτσι την τρίτη και τελευταία μέρα του στησίματος, για λόγους πιστότητας, αφαίρεσα περίπου 600 φιγούρες και ο τελικός αριθμός είναι 2.700 φιγούρες."






























"KAI ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ, μετά το τέλος της έκθεσης, θα μεταφερθούν στην αγαπημένη συμπρωτεύουσα και συγκεκριμένα στην Χαλκηδόνα για τις ανάγκες μιας μεγάλης έκθεσης Ελλήνων συλλεκτών playmobil που διοργανώνει ο αδερφικός μου φίλος Γιώργος Αγγελίδης, σε συνεργασία με των τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Χαλκηδόνας (1-2 Απριλίου 2017). 
 Εκεί το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά εκτός από το Νεύμα και το Rock in Athens και άλλες δημιουργίες Ελλήνων συλλεκτών, σε μια έκταση 250τμ. με διοράματα playmobil. Κάτι τόσο μεγάλο συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας και πιστεύω ότι αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος"


Πληροφοριες: newsonly.gr/rock in athenslifo.gr/rock in athens - facebook.com/dennis.vagopoulos


Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

GR80s...Greece in the Eighties at Technopolis!

Εδω και λιγες ημερες, μια εντελως διαφορετικη εκθεση φιλοξενειται στην Τεχνοπολη του Δημου Αθηναιων, στο Γκαζι, με θεμα της την Ελλαδα στην δεκαετια του '80!

Η εκθεση φιλοξενει 4.000 εκθεματα που καλυπτουν ολες τις πτυχες της δεκαετιας του '80
και τα γεγονοτα που την σημαδεψαν.

Ενα απο τα εκθεματα (και με αυτο θα ασχοληθουμε) ειναι το εκπληκτικο διοραμα που φτιαχτηκε
απο τον συλλεκτη Playmobil κ. Ντενη Βαγγοπουλο.

Το διοραμα αναπαριστα την αφιξη του Ανδρεα Παπανδρεου στις 22 Οκτωβριου 1988 απο το νοσοκομειο Χερφιλντ του Λονδινου, στο παλιο αεροδρομιο του Ελληνικου και το περιφημο νευμα που εκανε στην Δημητρα Λιανη.

Το εκθεμα του κ. Βαγγοπουλου, θα ελεγε κανεις οτι ειναι η ατραξιον της εκθεσεως,
αφου δεν υπαρχει κανεις που να περασει απο μπροστα του και να μην σταματησει να το θαυμασει!
 

Τον λογο εχουν οι φωτογραφιες....


























































Πληροφοριες για την εκθεση μπορειτε να δειτε ΕΔΩ.

International Toy Fair 2017 (Playmobil New Products)

Οπως καθε χρονο, ετσι και φετος απο 1 εως 6 Φεβρουαριου, στη Νυρεμβεργη,
 διεξαγεται η  Διεθνης Εκθεση Παιχνιδιων.

Welcome to the Spielwarenmesse 2017



 Φυσικα ειναι εκει και η αγαπημενη μας Playmobil, παρουσιαζοντας  τις καινουργιες σειρες!

Αναμεσα τους και δυο νεες σειρες που ειναι βασισμενες σε δυο μεγαλες κινηματογραφικες επιτυχιες,
τους θρυλικους πλεον "Ghostbusters" απο τα 80s και την animation ταινια "How to train your Dragon".

Ειναι η πρωτη φορα που η Playmobil συνεργαζεται με μεγαλα κινηματογραφικα studios, οπως η Columbia και η Dreamworks. Το αποτελεσμα ειναι ακρως ικανοποιητικο και πιστευω οτι οι fans τοσο των δυο ταινιων, οσο και των Playmobil, θα το ευχαριστηθουν δεοντως!



Ghostbusters 
 


















They are back! | #PLAYMOBIL #GHOSTBUSTERS #May17





How to train your Dragon


















Ολες τις νεες σειρες, μπορειτε να τις δειτε στον Γερμανικο Καταλογο 2017.

Πηγη φωτο: facebook.com/Playmobil